Τρίτη 11 Μαΐου 2010

PostHeaderIcon Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας

Θα μου πείτε τώρα τι δουλειά έχουμε εμείς με την Καβάλα;
Σήμερα έπεσα πάνω σε ένα αφιέρωμα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και εκεί υπήρχε ένα αφιέρωμα με τίτλο "Η ΔΕΥΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΊΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΌΣΙΑ ΥΓΕΊΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ" , μου κίνησε την περιέργεια λόγω της δικής μας περίπτωσης με την ΔΕΥΑ Ιεράπετρας και το διάβασα. Μεταφέρω τις δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας Κου Κωνσταντίνου Σιμιτζή :
"Τα έργα υποδομής αποτελούν για μια σύγχρονη κοινωνία βασική προτεραιότητα των τοπικών αρχών, είτε σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης είτε σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τα έργα υποδομής, αν και τις περισσότερες φορές δεν φαίνονται με μια γρήγορη ματιά, δεν είναι έργα βιτρίνας, κατέχουν το σημαντικότερο μέρος στον προγραμματισμό κάθε διοίκησης καθώς σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, το πολιτιστικό υπόβαθρο κάθε κοινωνίας. Τα έργα ύδρευσης - αποχέτευσης, τα έργα οδοποιίας πρέπει να αποτελούν σήμερα βασικές προτεραιότητες κάθε διοίκησης, καθώς χωρίς αυτά δε νοείται οργανωμένη κοινωνία.
Ο Δήμος Καβάλας και η ΔΕΥΑ Καβάλας έχοντας πάντα στόχο την προσφορά υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους με την ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, υλοποίησε και έθεσε σε λειτουργία από τις αρχές του έτους δύο μεγάλα έργα :

  1. Την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού

  2. Την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων
Τα έργα κατασκευάστηκαν με τις τελειότερες τεχνικές προδιαγραφές πλησίον των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού με συνολικό κόστος 7.098.350 ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτήθηκαν από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Η ΔΕΥΑΚ με την ολοκλήρωση της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού και της τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων, που σχεδιάστηκε εξολοκλήρου από την ΔΕΥΑΚ και την σημερινή Δημοτική Αρχή, έκανε μια μεγάλη επένδυση διασφαλίζοντας απόλυτα την δημόσια υγεία, δίνοντας μια νέα προοπτική ανάπτυξης στον Δήμο Καβάλας.
Η ΔΕΥΑΚ αποτελεί σήμερα τον καλύτερο εγγυητή για όλα τα παραπάνω χάρη στο άρτια καταρτισμένο προσωπικό που απασχολεί, τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει, την εμπειρία και τεχνογνωσία τόσων ετών, την ετοιμότητα που διακρίνει όλους τους εργαζόμενους σε αυτή και τα στελέχη και τις τακτικές μετρήσεις που διενεργεί ελέγχοντας την ποιότητα του νερού, θαλασσινού και πόσιμου"
Λοιπόν τι λέτε για όλα αυτά;
Υπάρχει καμιά σχέση με τον δικό μας Δήμο;;
Καμία απολύτως νομίζω.......
Μου κίνησε την περιέργεια όμως το ύψος της επένδυσης από την ΔΕΥΑ Καβάλας γιατί θυμήθηκα ένα από τους βασικούς λόγους που ο Δήμαρχος μας έκλεισε την δική μας ΔΕΥΑ. Ο λόγος αυτός ήταν ότι με το να κλείσει την ΔΕΥΑΙ οι δημότες δεν θα πλήρωναν πλέον την εισφορά 15% στο κόστος των έργων που χρηματοδοτούνται από τα κοινοτικά προγράμματα. Άρα θα είναι κερδισμένοι. Και λέω λοιπόν 7.098.350 ευρώ επί 15 % κάνει 1.064.752 ευρώ κόστος για την ΔΕΥΑ Καβάλας και τους δημότες του Δήμου Καβάλας για να κατασκευαστούν αυτά τα σημαντικά έργα.
Σκέφτηκα λοιπόν ότι το κόστος του νερού θα είναι τεράστιο εκεί στον Δήμο Καβάλας, και επισκέφτηκα την ιστοσελίδα της ΔΕΥΑ Καβάλας για να δω πόσο κοστίζει το νερό εκεί, ( για να την επισκεφτείτε και εσείς πατήστε εδώ ).
Ξέρετε πόσο κοστίζουν 10 κυβικά νερού (είναι ελάχιστη κατανάλωση που χρεώνουν) μετά από όλα τα τέλη και φόρους μαζί με το ΦΠΑ ; κοστίζει 19 ευρώ .
Ξέρετε πόσο κοστίζουν στην Ιεράπετρα τα 10 κυβικά μετά από όλα τα τέλη χωρίς ΦΠΑ πλέον που δεν έχει ο Δήμος ; κοστίζουν 30 ευρώ !!!!!!!
Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, Ο Δήμος Καβάλας με έργα της τάξης των 7.000.000 ευρώ που απαίτησαν ίδια χρηματοδότηση της τάξης του 1.000.000 ευρώ έχει περίπου 37 % φθηνότερο νερό από τον Δήμο Ιεράπετρας που δεν έχει εκτελέσει έργο την τελευταία τριετία.
Και δεν πληρώνεται και ο ΦΠΑ πλέον όπως διατυμπάνιζε ο Δήμαρχος μας στους λογαριασμούς του νερού.
Αλλά πέρα από αυτό, ο Δήμαρχος Καβάλας στο άρθρο που διάβασα δηλώνει :
"Η ΔΕΥΑ Καβάλας είναι μια επιχείρηση πρότυπο που επενδύει στο μέλλον, σέβεται το περιβάλλον και φροντίζει καθημερινά την υγεία των καταναλωτών"
Εδώ εμείς έχουμε να ελέγξουμε το νερό που πίνουμε 5 μήνες τώρα!!!!!!!!!
Και δεν μιλάει κανείς, δεν ανοίγει ρουθούνι που λένε!!!!
Αγαπητοί αναγνώστες μου αυτά τα πράγματα που γίνονται στον Δήμο Καβάλας δεν γίνονται με τον αυτόματο πιλότο...... Κάποιοι άρχοντες της πόλης εκεί διοικούν τον Δήμο και τις επιχειρήσεις του με στόχο το συμφέρον του Δημότη της Καβάλας και όχι το μικροπολιτικό συμφέρον της επανεκλογής στην θέση του Δημάρχου......
Αυτά.... είπα πολλά σε αυτή την ανάρτηση αλλά δεν μπορούσα να μην κάνω τις συγκρίσεις......

Οι αναγνώστες μας

Hit Counters

Αρχειοθήκη

Η σύνταξη

gerapetriths
Όσοι έχουν κάτι να πούν ας το στείλουν στο tosfyri@gmail.com
Προβολή πλήρους προφίλ
Bookmark and Share