Τρίτη 25 Μαΐου 2010

PostHeaderIcon ΔΝΤ: «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Στο πολύ καλό blog "antinews", το οποίο διαβάζω και συστήνω και σε εσάς να το κάνετε (ακολουθήστε το ling εδώ), είδα την παρακάτω ανάρτηση που βάζω αυτούσια .......


" H υπόθεση με την επιστολή του ΔΝΤ στον Ανδρέα Λοβέρδο και οι πιέσεις για αλλαγές στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δεν είναι μια απλή υπόθεση. Δεν είναι μια εργασία που βάζει το Ταμείο στην κυβέρνηση και πρέπει σε λίγο χρόνο να διεκπεραιώσει. Είναι κάτι πολύ σοβαρό που απειλεί όλη τη χώρα.
Πρόκειται για καθαρή αποικιοκρατική αντίληψη ή μάλλον για επιβεβαίωση ότι έχουμε κυβέρνηση που δεν κυβερνά. Οι αποφάσεις λαμβάνονται στις ΗΠΑ όπου και βρίσκεται το ΔΝΤ και μάλιστα δεν περνούν καθόλου από Βρυξέλλες για να τις εγκρίνει και ο έτερος παίκτης στο πακέτο στήριξης.
Με την τακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στέλνει ραβασάκια στην Αθήνα και δίνει εντολές στους ανθύπατους. Εκλεγμένοι βουλευτές και υπουργοί στην Ελλάδα αδυνατούν να βάλουν φρένο στις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Δεν αμφιβάλλουμε για τις καλές προθέσεις του κ. Λοβέρδου ή της κυβέρνησης στο εργασιακό και συνταξιοδοτικό. Όμως, δεν υπάρχει πια καμιά δύναμη που θα επιβάλλει ότι η ελληνική κοινωνία απαιτεί κι όχι ότι επιδιώκει το ΔΝΤ. Το ζήτημα, πέρα από βαθύτατα σοβαρό είναι και έμμεση απαγόρευση του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα. Άλλος ψηφίζεται και θα ψηφιστεί και μετά ΠΑΣΟΚ κι άλλος θα κινεί τα νήματα. Για σοβαρά ζητήματα όπως πότε και πόση σύνταξη θα πάρουμε θα αποφασίζει το ΔΝΤ. Η ελληνική κυβέρνηση το πολύ – πολύ να πάρει καμιά απόφαση για το ποιος θα πάει το 2011 στη Γιουροβίζιον.
Υπό αυτό το πρίσμα γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση βρίσκεται με ένα πιστόλι στον κρόταφο. Ή υποκύπτεις ή δεν παίρνεις τη δεύτερη δόση του δανείου και χρεοκοπείς λέει το ΔΝΤ.
Πόσο μπορεί να αντέξει μια κυβέρνηση κάτω από τη μπότα του κατακτητή;
Με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, οι εμπειρογνώμονες της τρόικας (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ΕΕ και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) ζητούν την άμεση αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος και συγκεκριμένα:
  1. Πλήρης σύνταξη να δίνεται στα 40 χρόνια με ποινή 6% κάθε έτος για όποιον επιθυμεί να βγει νωρίτερα στη σύνταξη
  2. Μείωση των ταμείων σε τρία χωρίς τις εξαιρέσεις των ταμείων των δημοσιογράφων, μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων
  3. Μείωση των συντάξεων για διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων
  4. Μείωση συντάξεων χηρείας, οι οποίες να μην δίνονται πριν τα 50 έτη και βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για κάτω των 65 ετών ενώ «ψαλίδι» μπαίνει και στις συντάξεις χηρείας

 

Οι αναγνώστες μας

Hit Counters

Αρχειοθήκη

Η σύνταξη

gerapetriths
Όσοι έχουν κάτι να πούν ας το στείλουν στο tosfyri@gmail.com
Προβολή πλήρους προφίλ
Bookmark and Share